Hlavní stránka Sport Turistika Výlet k vyhlídce na Stráži a přes zimní stranu zpět
Výlet k vyhlídce na Stráži a přes zimní stranu zpět

Délka 11 km. Turistický a cykloturistický výlet. Na trase koupaliště, restaurace.Délka trasy je 11 km. Turistický a cykloturistický výlet. Na trase najdete najdete historická místa, místa s vyhlídkou a dalekým rozhledem. Svoje aktivity si můžete zpestřit návštěvou koupaliště, nebo restaurace.
Trasa vede přes: Jablonec nad Jizerou - Končiny - vrch Stráž - Zimní strana - Jablonec nad Jizerou.



Z náměstí se vydáme přes železniční přejezd a po červené značce odbočíme doprava. Mineme budovu mateřské školy a dále po červené značce přibližně 2 km stoupáním dojdeme do osady Končiny. Zde mineme několik dřevěných horských chalup, mezi nimiž se vyjímá chalupa se zvoničkou. Místní komunikaci pokračujeme již po rovině a stále sledujeme červenou značku. Mineme křížek mezi dvěma lipami a po 1 km se nám objeví po levé straně horský hotel „Stráž“, postavený Vinohradským Sokolem roku 1933. Po 150 metrech chůze smrkovým lesem odbočíme vlevo do svahu po červené k vyhlídce na Stráži. Stráž je skalní výchoz v nadmořské výšce 778 metrů nad mořem a za příznivého počasí poskytuje nezapomenutelné výhledy na Jizerské hory, Paseky, Rokytnici nad Jizerou, Lysou horu (1344 m n.m.), Kotel (1455 m n.m.) a Zlaté návrší (1411 metrů nad mořem). Cesta na vyhlídku a zpět je dlouhá necelé 2 km, po návratu z vyhlídky pokračujeme z mírného svahu po červené značce severovýchodním směrem. Po 600 metrech odbočíme vlevo na žlutou turistickou značku směrem do údolí. Dojdeme až ke křižovatce s modrou turistickou trasou a pokračujeme vlevo po Zimní straně. Před námi se otvírá údolí Rokytnice nad Jizerou a nepřehlédneme ani vzdálenější obec Paseky nad Jizerou. Po necelých 4 km mírného klesání přijdeme na silnici I.tř.č.14. Odbočíme vlevo a po proudu řeky Jizery nad náspem železniční trati. Odtud dojdeme po 1 km zpět do Jablonce nad Jizerou.

 

Infobox sport

Podrobné informace o sportovním vyžití v okolních městech a obcích najdete na serverech Paseky nad Jizerou, Rokytnice nad Jizerou a Vysoké nad Jizerou. Jaké bude počasí pro vaše aktivity najdete přímo na těchto stránkách stejně jako on-line stav vody na Jizeře nejen pro vodáky, nebo testy kvality vody v koupališti.

Další menu

Fotogalerie
On-line kamery
Stav vody
- - - - - - -
Archiv zpráv

Více ze sportu

Přesná trefa
Sobota 23.03.2024 - 08:30 hodin

Sportovní hala TJ Spartak
Startovné 80 Kč
Přesná trefa 2023Florbalový turnaj dětí a mládeže „Přesná trefa“ v Sportovní hala TJ Spartak Rokytnice n. J. Více informací web Rokytnice nad Jizerou


O stránkách

Informační server www.jablonec-krkonose.cz zahájil svůj provoz v srpnu roku 2001. Jeho cílem bylo a je vytvoření informačního portálu s propojením na vše co souvisí s městem

Celý článek...

Prezentace

Ceník prezentace:

  • prezentace ubytování 660,- Kč / rok
  • prezentace ostatní 420,- Kč - jednorázově
  • základní záznam zdarma
Celý článek...

Napsali o nás

Internet řekne o družici nad městem.

Jaké satelity a družice budou létat nad Jabloncem nad Jizerou příštích čtrnáct dní? Jaká je voda v

Celý článek...